top of page

En kollektion som erbjuder fantastisk komfort och utmärkande form

En stol som erbjuder fantastisk komfort på ett minimalistiskt vis. Jag tog fram den här stolen då jag saknat en stol som erbjuder en mer upprätt position. Genom att positionera och "vända fram" ryggen på detta sätt, ger den ett mjukt och elastiskt men stadigt stöd för ländryggen. Många har problem med hållningen och den här stolen är otrolig för att hjälpa till och stötta. 

Samtidigt har den en minimalistisk stil och en utmärkande form med det framåtböjda ryggstödet som har/är en påse som man trär på stommen. 

Påsen, och även sitsen, är lätta att ta av och tvätta/byta/reparera, och kan finnas i många olika material och nyanser. 

Ryggstöd och sits kan bytas ut/beställas utan att behöva lämna in hela stolen.

Stolen finns även i en version i trä. Några justeringar i designen är gjorda för att anpassa till materialet och för att göra stolen stabil. Sitsen är även något upphöjd för att på ett annat sätt bevara luftigheten i designen. Även här är ryggen och sitsen lätta att ta av och tvätta/byta/reparera.

I mina arbeten försöker jag se bortom traditionella förväntningar på möbeldesign. 

Det är i dessa nya upptäckter som jag finner mening och nyfikenhet att fortsätta utforska användningen av möbler och hur man får dem att passa oss och våra emotionella och funktionella behov, som t.ex. ergonomi. 

Bra kvalitet och hållbara möbler kommer inte bara ifrån att välja de bästa materialen för vårt klimat, eller se till att konstruktionen kommer att hålla under mycket lång tid, det handlar också om att tillfredställa våra sinnen och utmana våra förväntningar.

/ Moa Dahl Blomberg

Varför min design?

bottom of page